Zoek
Sluit dit zoekvak.

De overgang naar midlife is slechts het begin

maak 'em onvergetelijk

Lot of geluk?

Stelt u zich een verhaal voor zoals de film Serendipity uit 2001 met John Cusack en Kate Beckinsale, waarin ze na twee decennia van scheiding weer bij elkaar komen en het lot tarten. Deze film had ook over Heike en mij kunnen gaan! Ook wij vonden elkaar weer na 20 jaar. Allebei wijzer en meer ervaren, en allebei verlangend naar een tweede hoofdstuk in ons leven vol vreugde en zingeving. Maar we stonden voor een echte uitdaging: hoe konden we deze visie werkelijkheid laten worden? Met een traditionele achtergrond van werk, gezin en ontspanning in het weekend stonden we op een kruispunt. Dus waagden we een sprong in het diepe, sloegen de handen ineen (en beloofden deze keer om ze niet meer los te laten), sloten onze ogen, fluisterden onze gebeden en stortten ons samen in de eindeloze uitgestrektheid van het onbekende.

En wat een bijzondere reis is het tot nu toe geweest!

Tijdens deze transformatie hebben we ons beide, ieder op zijn eigen manier opnieuw uitgevonden.

Ik heb me op kompleet onbekend terrein begeven en vaardigheden verworven die ik me nooit hadden kunnen voorstellen. Ik heb gevoelens ervaren die zo opwindend waren en dacht dat ze alleen in films of boeken bestonden. Ik heb me ondergedompeld in adembenemende omgevingen, deelgenomen aan allerlei activiteiten en geprofiteerd van de eindeloze mogelijkheden die de moderne wereld biedt. En onderweg ben ik mentaal, emotioneel en spiritueel diep geraakt door de meest fantastische mensen die ik heb ontmoet.

Tijdens een van onze gekoesterde z.g. “vrijdaggesprekken”, daarin nemen we de week door realiseerden we ons dat onze ondernemingen, hoewel ze willekeurig lijken, gebaseerd zijn op vijf fundamentele interesses. Te weten (Levens)wijsheid/ervaring, zelfontplooiing, welzijn en gezondheid, verbondenheid, en spiritualiteit. Op dat moment keken we elkaar weer in de ogen en vroeg Heike me: “Moet je dit niet delen zodat anderen ook succesvol kunnen bloeien?” Is delen niet precies waar het bij Best Agers om draait? Of het nu gaat om het doorgeven van wijsheid aan de volgende generatie of om het bieden van hulp bij het omgaan met overgangen in carrières, ondernemen, echtscheidingen of het verlies van dierbaren.

En dus hier ben ik, gedreven door een oprechte intentie om mijn (onze) reis met jullie te delen. Want al zou u maar één ding van mijn website meeneemt, dan weet ik dat mijn missie geslaagd is.

 

“Iedereen is altijd precies waar hij moet zijn en leert altijd precies wat nodig is om te doen waarvoor hij hier is.”

Hi, ik ben Richard

Als internationaal transitie- & transformatiecoach richt ik me volledig op het bevorderen van “Joy” als een essentiële bron voor mijn gezondheid, welzijn, financiële kracht en natuurlijk geluk, zowel in persoonlijke als zakelijke overgangsfases. Mijn aanpak om succesvolle transities en transformaties te creëren voor individuen en organisaties omvat het gebruik van Maslow’s Piramyde (hiërarchie van behoeften) als een leidend model, vooral tijdens uitdagende tijden.

Gedurende de afgelopen 15 jaar heb ik mensen met succes bijgestaan bij het overwinnen van angsten, verslavingen, fysieke en emotionele problemen, en heb ik hen geholpen hun innerlijke kracht te ontdekken. Ook heb ik ontelbare ondernemingen bijgestaan om moeilijke marktuitdagingen te transformeren naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Deze successen zijn te danken aan het besef van de kracht van “Joy” en de toepassing van Maslow’s Piramyde in zakelijke contexten.

Met mijn verworven kennis en ervaring begeleid ik nu Best-Agers terwijl ze transitie maken naar een nieuwe en prachtige levensfase. Mijn doel is ervoor te zorgen dat deze levensfase niet wordt gekenmerkt door een “midlife-crisis”, maar juist een periode van “midlife-geluk” wordt!

Tegelijkertijd sta ik bedrijven bij om de uitdagingen van vergrijzing succesvol te doorstaan. De focus ligt op het laten floreren van Best-Agers binnen de organisatie, zodat deze ten volle kunnen profiteren van hun onschatbare wijsheid, ervaring en kennis. Dit leidt tot een uiterst bevredigende win-winsituatie voor alle betrokkenen: enthousiaste werknemers, behoud van waardevolle vak- en bedrijfskennis, en een aanzienlijk ROI op human capital!

Naast de liefde delen Heike en ik diepgewortelde waarden en wederzijds respect. Er is echter één uitzondering: gedurende de 90 minuten van een Wereldkampioenschap of Europees Kampioenschap, wanneer onze nationale teams, Duitsland en Nederland, tegen elkaar spelen.

Op die momenten zult u weinig zien van spiritualiteit, liefde of vreugde tussen ons. Dan gaat het vooral om plezier, aanmoediging, elkaar plagen en genieten van onze eigen teams 😄

Kom je mee?

Neem even de tijd om te reflecteren op de buitengewone reis die u de afgelopen decennia heeft afgelegd: de waardevolle lessen die u heeft geleerd, de uitdagingen die u heeft overwonnen en de memorabele momenten die u hebben gevormd. Het is mogelijk dat het niet altijd gemakkelijk is geweest. Er kunnen momenten van pijn, verdriet en teleurstelling zijn geweest. Maar kijk eens hoe ver u bent gekomen! Elke stap heeft u naar dit punt gebracht. Dus waarom zou u nu niet genieten van de vruchten van al die inspanningen, in deze specifieke fase van uw leven?

Ik omarm met volle overgave een “best-ager lifestyle”: een leven dat gekenmerkt wordt door boeiende kansen en mogelijkheden die voortkomen uit levenservaring, persoonlijke groei, onafhankelijkheid, gezondheid, spiritualiteit en verbinding. Op dit moment, dankzij alle opgebouwde kennis en ervaring, liggen er ook voor u talloze prachtige mogelijkheden in het verschiet die perfect bij u passen. Het enige wat u hoeft te doen, is ze te herkennen. Ik wil dit graag delen met zoveel mogelijk vrouwelijke en mannelijke best-agers.

Ik pretendeer niet perfect te zijn, noch de absolute waarheid in handen te hebben. Evenmin kan ik de wereld redden, want mijn schouders zijn daar te klein voor. Wat ik echter wel kan doen, is u laten zien hoe u alles wat u met bloed, zweet en soms tranen hebt bereikt, kunt gebruiken om uw leven als best-ager buitengewoon te maken.

Om dit te bereiken, deel ik mijn blogs, video’s, online cursussen, nieuwsbrieven en transformationele coachingprogramma’s. Ik deel graag mijn eigen ervaringen, anekdotes en kennis met u. Mijn doel is u te inspireren om het beste uit deze nieuwe fase als best-ager te halen en er ten volle van te genieten.

Mijn missie is om u aan te moedigen, te ondersteunen en te helpen waar ik kan, zodat u deze bijzondere fase in uw leven met meer vreugde, enthousiasme en gemak kunt omarmen. Dit is uw tijd om te stralen en te schitteren als nooit tevoren. Ga ervoor!

Tot gauw!

Ben je helemaal klaar om als Best Ager ouder te worden of nog niet? Ontdek het nu!

Vul het onderstaande formulier in om je volledige analyserapport te ontvangen en tips over hoe je tevredenheidsscores kunt verbeteren.

Wees gerust: ik zal je persoonlijke gegevens nooit delen met derden!